Thursday 2 July 2015

Chicken manchurian

Ingredients

  1. Chicken(boneless): 1/2 kg : مرغی کا گوشت بغیر ہڈی کے 
  2. Vinegar : 2 tbsp : سرکہ
  3. Soya sauce : 2 tbsp : سویا ساس
  4. Tomato paste : 1/2 cup : ٹماٹر کا پیسٹ
  5. White pepper powder : 1 tsp : سفید مرچ پسی ہوئی
  6. Salt : as required : نمک
  7. Sugar : 1 tsp: چینی
  8. Corn flour : 2 tbsp : کارن فلاور
  9. Butter : 2 tbsp : مکھن
  10. Ginger and garlic paste : 1 tbsp : ادرک لہسن کا پیسٹ
  11. Onion : 1 : پیاز
  12. Pine Apple cubes : 3 tbsp : انناس
  13. Pine apple juice : 1/2 cup : انناس کا جوس
  14. Tomato ketchup : 2 tbsp : ٹماٹر کا کیچپ
  15. Red food color : 1 pinch : کھانے کا سرخ رنگ

Steps

  1. Cut chicken breast in to cubes, marinate it in soya sauce, vinegar, salt and black pepper. Leave it for 30 minutes.
  2. Now heat oil in a wok and add ginger and garlic paste to saute, add marinated chicken and cook it until water dries.
  3. Add tomato puree in it and simmer for a while then add chopped onion.
  4. Cook it well then add vinegar, soya sauce, red chilli, salt, tomato ketchup.Pine apple,Pine apple juice and red food color, mix it well and cook to come boiling point.
  5. Dissolve some corn flour in water and add corn flour to sauce to make a thick gravy keep the flame high.
  6. Check the consistency of gravy; now pour the gravy in serving dish and serve it with fried rice. 

ترکیب

  1. پہلے چکن کو کیوبز میں کاٹ لیں میں سفید مرچ، سرکہ، سویا سوس، نمک، چینی ملاکر آدھے گھنٹے کے لیے رکھ دیں۔
  2. پھر کڑاہی میں تیل گرم کرکے ادرک لہسن کا پیسٹ اور میرینیٹ چکن ڈال کر بھونیں اور پانی خشک کرلیں۔
  3. پھر اس میں ٹماٹر کا پیسٹ اور کٹی پیاز ڈال کر مکس کریں۔
  4. پھر اس میں سرکہ، سویا ساس، لال مرچ، نمک، ٹماٹو کیچپ پائن ایپل جوس،پائن ایپل اور سرخ رنگ شامل کر کے اچھی طرح سے ملا لیں اور جوش دلا کر کارن فلور پانی میں گھول کر ڈالیں اور جلدی جلدی چمچ چلائیں۔
  5. اب چکن منچورین کو فرائیڈ رائس کے ساتھ گرم گرم سرو کریں۔

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook