Zinger burger زنگر برگر
Ingredients
- Chicken breast : 300 gram : مرغی کا سینہ کا گوشت
- Vinegar : 2 tsp : سرکہ
- Salt : 2 tsp : نمک
- Mustard paste : 1 tsp : رائی کا پیسٹ
- Garlic powder: 1 tsp : لہسن کا پاؤڈڑ
- Rice flour : 1 cup : چاول کا آٹا
- Cornstarch : 1/2 cup: میدہ
- Black pepper powder : 1 tsp : پسی کالی مرچ
- white pepper powder : 1 tsp : پسی سفید مرچ
- Baking powder : 2 pinch : بیکنگ پاؤڈر 2 چٹکی
- Egg : 3 : انڈے
- Oil : as required : تیل حسب ضرورت
- Mayonnaise : 3 tbsp : مایو نائیز
- Lettuce : 1 : سلاد کا پتہ
- Burger bun : 3 : برگر بن
Steps
- Slice chicken breast in 3 layers.
- Transfer them in a
mixing bowl, add white vinegar, salt,2 tbsp mustard paste, red chilli
powder and 1/2 tsp garlic powder, mix and leave for half hour to
marinate.
- In a big box, take
rice flour, corn flour, white flour, black pepper powder, white pepper
powder, baking powder, ½ tsp garlic powder and salt and mix them very
well.
- In a bowl beat eggs.
- Coat the marinated chicken first with dry mixture and then dip them in eggs and again repeat this process.
- Deep fry these pieces in oil.
- For Sauce: In a bowl take ½ cup mayonnaise and 1 tbsp mustard paste and mix them well.
- Spread sauce on the bun and put chicken piece on it.
- Again put sauce on it and then put lettuce or iceberg over it and place the other half of the bun.
Ready to serve hot with salad.
اردو ترکیب
- سب سے پہلے چکن بریسٹ دو دو ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔
- اب ایک پیالے میں چکن بریسٹ،نمک،سرکہ،لال مرچ،مسٹرڈ پیسٹ،گارلک پاؤڈر کو مکس کر کہ رکھ لیں.
- ایک اورپیالے میں میدہ، کارن فلورکالی مرچ کا پاؤڈر،سفید مرچ کا پاؤڈر،نمک،بیکنگ پاؤڈر اور چاول کے آٹے کو مکس کرلیں.
- اس کے بعد ایک پیالے میں انڈوں کو پھینٹ کراچھی طرح سے مکس کرلیں.
- چکن بریسٹ کو انڈے والے بیٹر میں ڈبو کو خشک میدے کے آمیزے میں کوٹ کریں اور پھر دوبارہ کوٹنگ کریں.
- گرم تیل میں ڈیپ فرائی کرلیں۔
- سوس کے لیے ایک پیالے میں ½پیالی مایونیز اور دو چمچ مسٹرڈ پیسٹ کو اچھی طرح سے مکس کرلیں۔
- اب اس پر دوبارہ سوس لگا کر سلاد کا پتہ رکھ کربن کے دوسرےحصے سے ڈھک دیں۔
- گرم گرم زنگربرگر سلاد کہ ساتھ پیش کریں۔
No comments:
Post a Comment
Must share the results of dishes that you have tried from here..