Tuesday 17 February 2015

Zinger burger زنگر برگر

Zinger burger

Ingredients

  1.  Chicken breast : 300 gram : مرغی کا سینہ کا گوشت
  2. Vinegar : 2 tsp : سرکہ
  3. Salt : 2 tsp : نمک
  4. Mustard paste : 1 tsp : رائی کا پیسٹ
  5. Garlic powder: 1 tsp : لہسن کا پاؤڈڑ
  6. Rice flour : 1 cup : چاول کا آٹا
  7. Cornstarch : 1/2 cup: میدہ
  8. Black pepper powder : 1 tsp : پسی کالی مرچ
  9. white pepper powder : 1 tsp : پسی سفید مرچ
  10. Baking powder : 2 pinch : بیکنگ پاؤڈر 2 چٹکی
  11. Egg : 3 : انڈے
  12. Oil : as required : تیل حسب ضرورت
  13. Mayonnaise : 3 tbsp : مایو نائیز
  14. Lettuce : 1 : سلاد کا پتہ
  15. Burger bun : 3 : برگر بن

Steps

  1. Slice chicken breast in 3 layers.
  2.  Transfer them in a mixing bowl, add white vinegar, salt,2 tbsp mustard paste, red chilli powder and 1/2 tsp garlic powder, mix and leave for half hour to marinate.
  3. In a big box, take rice flour, corn flour, white flour, black pepper powder, white pepper powder, baking powder, ½ tsp garlic powder and salt and mix them very well.
  4. In a bowl beat eggs.
  5. Coat the marinated chicken first with dry mixture and then dip them in eggs and again repeat this process.
  6. Deep fry these pieces in oil.
  7. For Sauce: In a bowl take ½ cup mayonnaise and 1 tbsp mustard paste and mix them well.
  8. Spread sauce on the bun and put chicken piece on it.
  9. Again put sauce on it and then put lettuce or iceberg over it and place the other half of the bun.
  10. Ready to serve hot with salad.

اردو ترکیب

  1. سب سے پہلے چکن بریسٹ دو دو ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔
  2. اب ایک پیالے میں چکن بریسٹ،نمک،سرکہ،لال مرچ،مسٹرڈ پیسٹ،گارلک پاؤڈر کو مکس کر کہ رکھ لیں.
  3.  ایک اورپیالے میں میدہ، کارن فلورکالی مرچ کا پاؤڈر،سفید مرچ کا پاؤڈر،نمک،بیکنگ پاؤڈر اور چاول کے آٹے کو مکس کرلیں.
  4. اس کے بعد ایک پیالے میں انڈوں کو پھینٹ کراچھی طرح سے مکس کرلیں.
  5. چکن بریسٹ کو انڈے والے بیٹر میں ڈبو کو خشک میدے کے آمیزے میں کوٹ کریں اور پھر دوبارہ کوٹنگ کریں.
  6. گرم تیل میں ڈیپ فرائی کرلیں۔ 
  7. سوس کے لیے ایک پیالے میں ½پیالی مایونیز اور دو چمچ مسٹرڈ پیسٹ کو اچھی طرح سے مکس کرلیں۔
  8. اب اس پر دوبارہ سوس لگا کر سلاد کا پتہ رکھ کربن کے دوسرےحصے سے ڈھک دیں۔
  9. گرم گرم زنگربرگر سلاد کہ ساتھ پیش کریں۔ 

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook