Chicken malai kabab چکن ملائی کباب
Try this delicious and spicy recipe in your dinner today!
Ingredients
- Chicken breasts: 500 grams : مرغی کا سینہ کا گوشت
- Green chillies : 6-7 : ہری مرچیں۔
- Coriander leaves : 2 tbsp chopped : دھنیا باریک کٹا ہوا
- Mint leaves : 2 tbsp : پودینہ
- Garlic paste : 1 tbsp : لہسن کا پیسٹ
- Almonds : 12 : بادام
- Fresh cream : 3/4 cup : تازہ کریم
- Ginger : 1 inch : ادرک
- Lemon juice : 2 tbsp : لیموں کا ر
- Oil : as required : تیل
- Salt : as required : نمک
Steps
- Wash and chop the chicken breasts into 1 1/2 inch cubes.
- Grind the green chillies, almonds, ginger-garlic, mint and
coriander leaves to a fine paste.
- Apply this paste to the chicken.
- Add the cream and mix well before adding salt to taste.
- Allow the chicken to marinate overnight for best results.
- Thread on skewers and grill over charcoal, basting with oil or
ghee.
- Serve hot.
اردو ترکیب
- چکن کو دھو لیں اور چھوٹے کیوبز میں کاٹ لیں۔
- ہری مرچیں، بادام، ادرک لہسن، دھنیا اور پودینہ ملا کر گرائینڈ کر لیں۔
- یہ پیسٹ چکن پر اچھی طرح لگائیں۔
- ساتھ ہی کریم اور نمک بھی لگا دیں۔
- چکن کو پوری رات میرینیٹ کریں۔
- چکن کو سیخوں پر پرو لیں اور کوئلوں پر تیل یا گھی ے گریس کر کے پکا لیں۔
- گرم گرم سرو کریں۔
No comments:
Post a Comment
Must share the results of dishes that you have tried from here..