Tuesday 17 February 2015

Chicken malai kabab چکن ملائی کباب

Chicken malai kabab


Try this delicious and spicy recipe in your dinner today!

Ingredients

  1. Chicken breasts: 500 grams : مرغی کا سینہ کا گوشت
  2. Green chillies : 6-7 : ہری مرچیں۔
  3. Coriander leaves : 2 tbsp chopped : دھنیا باریک کٹا ہوا
  4. Mint leaves : 2 tbsp : پودینہ
  5. Garlic paste : 1 tbsp : لہسن کا پیسٹ
  6. Almonds : 12 : بادام
  7. Fresh cream : 3/4 cup : تازہ کریم
  8. Ginger : 1 inch : ادرک
  9. Lemon juice : 2 tbsp : لیموں کا ر
  10. Oil : as required : تیل
  11. Salt : as required : نمک

Steps

  1. Wash and chop the chicken breasts into 1 1/2 inch cubes.
  2. Grind the green chillies, almonds, ginger-garlic, mint and coriander leaves to a fine paste.
  3. Apply this paste to the chicken.
  4. Add the cream and mix well before adding salt to taste.
  5. Allow the chicken to marinate overnight for best results.
  6. Thread on skewers and grill over charcoal, basting with oil or ghee.
  7. Serve hot.

اردو ترکیب

  1. چکن کو دھو لیں اور چھوٹے کیوبز میں کاٹ لیں۔
  2. ہری مرچیں، بادام، ادرک لہسن، دھنیا اور پودینہ ملا کر گرائینڈ کر لیں۔
  3. یہ پیسٹ چکن پر اچھی طرح لگائیں۔
  4. ساتھ ہی کریم اور نمک بھی لگا دیں۔
  5. چکن کو پوری رات میرینیٹ کریں۔
  6. چکن کو سیخوں پر پرو لیں اور کوئلوں پر تیل یا گھی ے گریس کر کے پکا لیں۔
  7. گرم گرم سرو کریں۔ 

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook