Saturday 31 January 2015

Onion Pakodas


Very special onion fritters for your iftar! must try and share result in your comments below.

Ingredients

Gram flour : 1 cup
(بیسن)  

Onion : 1 medium cut in round slices
(پیاز)
Soda powder : ¼  teaspoon
(میٹھا سوڈا)
Red chilli powder : 1 teaspoon
(لال مرچ)
Turmeric powder : ¼  teaspoon
(ہلدی)
Ginger garlic paste: 1 tbsp
(ادرک لہسن کا پیسٹ)
coriander and mint leaves : 1 cup 
(دھنیا اور پودینہ)

Steps:

  1. Mix all spices in gram flour with some water.
  2. Add coriander, mint, sliced onion and ginger garlic paste in it.
  3. Heat oil and fry the mixture in shape of small fritters adding with spoon
  4. serve hot and crispy with ketchup or raita.

اردو ترکیب

  1. بیسن میں تمام مصالحے اور تھوڑاسا پانی ڈال کر گاڑھا محلول بنا لیں۔
  2. دھنیا، پودینہ، پیاز اور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر مکس کر لیں۔
  3. تیل گرم کریں اور اس مکسچر سے درمیانے سائز کے پکوڑے فرائی کر لیں۔
  4. کیچپ اور رائتے کے ساتھ سرو کریں۔

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook