Monday 16 March 2015

Asian chicken salad ایشین چکن کا سلاد

Asian Chicken Salad

 Asian Chicken Salad is a crunchy and tasty Chinese recipe having all nutritious ingredients that's why it is best for everyone with dinner or lunch.

Ingredients

  1. Brown sugar : 2 tbsp : براؤن شوگر
  2. Soy sauce : 2 tbsp : سویا ساس
  3. Sesame oil : 2 tbsp : تلوں کا تیل
  4. Vegetable oil : ¼ cup : سبزیوں کا تیل
  5. White vinegar : 3 tbsp : سفید سرکہ
  6. Dried rice noodles : 1 packet : چاولوں کی نوڈلز
  7. Iceberg lettuce : 1 cut into large pieces : ایک بن گوبھی کٹی ہوئی
  8. Chicken breasts: 4 (boiled and shredded): چکن کے سینے کا گوشت(ابال کر ریشے کر لیں)۔
  9. Green onion(chopped) : 3 : ہری پیاز باریک کٹی ہوئی
  10. Sesame seeds : 1 tbsp : تل(بھنے ہوئے)۔

Steps

  1. Combine brown sugar, soy sauce, sesame oil, and rice vinegar and mix well. this is dressing prepared for salad.
  2. Heat some oil in a skillet, break off a little bit of noodles add to oil and fry till noodles puff up. fry all noodles same way and drain on a paper towel.
  3. In a large bowl combine iceberg lettuce, chicken, green onion, and toasted sesame seeds, mix well and leave for 10 minutes.
  4. Before serving add in noodles pour seasoning on the top of the salad , mix well and serve.

ترکیب کی تفصیل

  1.  براؤن شوگر، سویا ساس، تلوں کا تیل، سفید سرکہ اچھی طرح مکس کر کے ایک طرف رکھ دیں.
  2. تیل گرم کریں اس میں نوڈلز کو توڑ کر تھوڑی سی نوڈلز تیل میں ڈال کر فرائی کریں۔ جب پھول جائیں تو نکال لیں اور ساری نوڈلز اسی طرح تیار کر لیں.
  3. ایک بڑے برتن میں بن گوبھی، چکن، ہری پیاز، اور بھنے ہوئے تلوں کو مکس کر لیںاور 10 منٹ کے لیئے رکھ دیں.
  4. سرو کرنے سے پہلے نوڈلز اور مکسچر ڈال دیں اور سرو کریں.

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook