Sunday 15 March 2015

Hyderabadi fried beef حیدرآبادی تلا ہوا گوشت


Here is a tempting Hyderabad i beef recipe, suitable for Eid ul Adha and other special events like marriage events and family gatherings.  


Ingredients 

  1. undercut beef : 1 kg : بڑا گوشت
  2. ginger garlic paste : 2 tbsp: ادرک لہسن کا پیسٹ
  3. red chili powder : 1 tsp : پسی لال مرچ
  4. turmeric powder : 1/2 tsp : ہلدی
  5. hot spices powder : 1 tsp : پسا گرم مصالحہ
  6. Papaya paste : 1 tbsp : پپیتہ کا پیسٹ
  7. Salt : as required : نمک حسب ذائقہ
  8. cooking oil : 4 tbsp :کھانے کا تیل
  9. Mint leaves, lemon wedges and ginger crushed : for garnishing: پودینہ، لیموں اور کرش کی ہوئی ادرک سجانے کے لیئے

Steps

  1. Mix all spices,papaya paste, and ginger garlic paste to meat and marinate for 1 hour.
  2. Heat oil in a pan and fry beef cubes on medium flame.
  3. Add half cup water, cover and cook on low flame till meat i tender.
  4.  Fry on high flame till water is completely dried. garnish with mint, ginger, lemon and serve hot with naan and salad. 

اردو ترکیب

  1. گوشت میں سارےمصالحے، کچا پپیتہ کا پیسٹ، اور ادرک لہسن کا پیسٹ لگا کر ایک گھنٹہ کے لیئے رکھ دیں۔
  2. تیل گرم کریں اس میں گوشت ڈال کر فرائی کریں۔
  3. کچھ دیر بھون کر اس میں آدھا کپ پانی ڈال کر ڈھک کر درمیانی آنچ پر گوشت گلنے تک پکائیں۔
  4. اب تیز آنچ پر اچھی طرح بھنائی کریں اورلیموں، ادرک اور پودینہ سے گارنش کر کے نان اور سلاد کے ساتھ سرو کریں۔

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook