Hyderabadi fried beef حیدرآبادی تلا ہوا گوشت
Here is a tempting Hyderabad i beef recipe, suitable for Eid ul Adha and
other special events like marriage events and family gatherings.
Ingredients
- undercut beef : 1 kg : بڑا گوشت
- ginger garlic paste : 2 tbsp: ادرک لہسن کا پیسٹ
- red chili powder : 1 tsp : پسی لال مرچ
- turmeric powder : 1/2 tsp : ہلدی
- hot spices powder : 1 tsp : پسا گرم مصالحہ
- Papaya paste : 1 tbsp : پپیتہ کا پیسٹ
- Salt : as required : نمک حسب ذائقہ
- cooking oil : 4 tbsp :کھانے کا تیل
- Mint leaves, lemon wedges and ginger crushed : for garnishing: پودینہ، لیموں اور کرش کی ہوئی ادرک سجانے کے لیئے
Steps
- Mix all spices,papaya paste, and ginger garlic paste to meat and marinate for 1 hour.
- Heat oil in a pan and fry beef cubes on medium flame.
- Add half cup water, cover and cook on low flame till meat i tender.
- Fry on high flame till water is completely dried. garnish with mint, ginger, lemon and serve hot with naan and salad.
اردو ترکیب
- گوشت میں سارےمصالحے، کچا پپیتہ کا پیسٹ، اور ادرک لہسن کا پیسٹ لگا کر ایک گھنٹہ کے لیئے رکھ دیں۔
- تیل گرم کریں اس میں گوشت ڈال کر فرائی کریں۔
- کچھ دیر بھون کر اس میں آدھا کپ پانی ڈال کر ڈھک کر درمیانی آنچ پر گوشت گلنے تک پکائیں۔
- اب تیز آنچ پر اچھی طرح بھنائی کریں اورلیموں، ادرک اور پودینہ سے گارنش کر کے نان اور سلاد کے ساتھ سرو کریں۔
No comments:
Post a Comment
Must share the results of dishes that you have tried from here..