Friday 13 February 2015

Crunchy chicken burger

chicken burger

Ingredients

  1. Chicken fillet : 4 : مرغی کے گوشت کے فلے
  2. Bun : 4 : برگر بن
  3. Eggs : 2-3 : انڈے
  4. White flour : 1cup : سفید آٹا
  5. Mayonnaise : 1/2cup : مایونائیز
  6. Fresh warm milk : 1/2cup : تازہ گرم دودھ
  7. Corn flour : 1/2cup : کارن فلار
  8. Sugar : 1tsp : چینی
  9. Baking powder : 1tsp : بیکنگ پاؤڈر
  10. White cumin power : 1tsp : سفید زیرہ پسا ہوا
  11. Mustard paste : 1tsp : سرسوں کا پیسٹ
  12. Soya sauce : 1 tbsp : سویا ساس
  13. White vinegar : 1 tbsp : سرکہ
  14. Chicken flour : 2tbsp : چکن کے فلیور والا میدہ
  15. Butter : 2tbsp : مکھن
  16. Hot sauce : 2tbsp : ہاٹ ساس
  17. Oil : for frying :تیل
  18. Salt : as required :  نمک 

Steps

  1. In a tray add white flour, corn flour, sugar, salt, baking powder, mustard paste, chicken flour, and white cumin powder.                                                                                                                      ایک برتن میں سفید آٹا،کارن فلار، چینی، نمک، بیکنگ پاؤڈڑ، سرسوں کا پیسٹ،چکن فلار، اور سفید زیرہ مکس کر لیں۔
  2. In a separate bowl rub the chicken fillets with 1tbsp Soya sauce and 1tbsp white vinegar.                 ایک الگ برتن میں چکن فلے کو سرکہ اور سویا ساس لگائیں۔
  3. Dip each fillet in a beaten egg and roll in the dry mixture until fully coated.                                            ہر فلے کو انڈے میں ڈپ کریں اور مکسچر سے اچھی طرح کوٹ کر لیں۔
  4. Repeat this step 3-4 times.                                                                                                                                  اس ظرح 3-4 مرتبہ کریں۔             
  5. Heat oil in a wok and fry the fillets till they turn golden brown.                                                                       تیل گرم کر کے انہیں فرائی کر لیں۔  
  6. Toast buns on a heated griddle.                                                                                                                            بن کو گرم کر لیں۔             
  7. Pour milk onto each bun half.                                                                                                                           ہر بن کے درمیان میں دودھ لگائیں۔
  8. Spread mayonnaise and butter on the base of each bun and top with a chicken fillet.                                    مایونائیز اور مکھن لگائیں اور چکن کا ایک فلے ہر بن میں لگا لیں۔
  9. Add hot sauce on top.                                                                                                                                          آخر میں ہاٹ ساس لگائیں۔
  10. Cover with the other bun half and serve with French fries.                                                                              بن کو کور کر لیں اور فرینچ فرائیز کے ساتھ سرو کریں۔
     

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook