سبزیوں کے پکوڑےCrispy vegitable fritters
Ingredients
- Potato : 1 : آلو
- Carrot : 1 : گاجر
- green chili : 3 : ہری مرچیں
- spinach : 1/2 cup : پالک
- Crushed red chili : 1 tsp : کٹی لال مرچ
- cumin powder : 1 tsp : پسا زیرہ
- egg :1 : انڈا
- gram flour : 1 cup : بیسن
- Salt : as required : نمک
- oil : for frying : تیل
Steps
In a bowl add the gram flour,,egg, coriander, red chili powder, green chilies, white cumin powder and salt.
- Form a smooth paste from the mixture by adding water as much required.
- Mix the vegetables in the mixture.
- Heat oil in a wok.Deep fry the fritters till they turn golden brown.
- Serve hot with ketchup or chutney.
اردو ترکیب
- ایک گہرے پیالے میں بیسن اور سارے مصالحے (ثابت ہری مرچ، پسی ہوئی لال مرچ، ثابت دھنیا، سفید زیرہ، انڈا اور نمک) اچھی طرح ملالیں۔
- پانی ڈال کر پیسٹ بنا لیں۔
- اب اس میں کٹی ہوی سبزیاں شامل کر دیں۔
- ایک کڑھائی میں تیل گرم کریں۔جب تیل گرم ہو جائے تو ہلکی آنچ میں پکوڑے ڈیپ فرائی کرلیں۔
- چٹنی اور کیچپ کے ساتھ سرو کریں۔
No comments:
Post a Comment
Must share the results of dishes that you have tried from here..