Friday, 13 February 2015

Tikka samosa

Tikka samosa


Ingredients

  1. Chicken breasts : 2 : چکن بریسٹ
  2. lemon juice : 2 tbsp : لیموں کا رس
  3. Tikka masala : 3 tbsp : تکہ مصالحہ
  4. samosa patti : 10 : سموسے کی پٹی
  5. egg :1 : انڈا
  6. ginger garlic paste : 1 tbsp : ادرک لہسن کا پیسٹ
  7. salt : as required : نمک

Steps 

  1.  Mix tikka masala in chicken and marinate for an hour.
    چکن میں تکہ مصالحہ لگا کر ایک گھنٹہ میرینیٹ کر لیں۔
  2. Heat 2-3 tbsp oil in a pan and cook chicken till done.
    ایک پین میں تیل گرم کریں اس میں چکن کو پکا لیں جب اچھی طرح پک جائے تو فوڈ پراسیسر میں ڈال کر پیس لیں۔
  3. Now add it to food processor and process till incorporate all.
    چکن کا یہ مصالحہ سموسے کی پٹیوں میں بھر لیں۔
  4. Fill the chicken mixture in every samosa patti and seal with egg.
    تمام سموسے اسی طرح تیار کر لیں اور فرائی کر لیں۔
  5. Fry samosas till golden brown and serve hot with ketchup in tea time.
    چائے کے وقت کیچپ کے ساتھ گرم گرم سرو کریں۔

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook