Monday, 9 February 2015

Chicken drumstick biriani


Must try this delicious recipe and share results in comments below!

Ingredients:

  1. Drumsticks : 6 : مرغی کی ٹانگ کا گوشت
  2. Oil : as required : تیل
  3. Onion : 2 : پیاز 
  4. Ginger garlic paste : 1 tbsp : ادرک لہسن کا پیسٹ
  5. Whole all spices : as required : ثابت گرم مصالحہ
  6. Salt : to taste : نمک
  7. Cumin : 1 tsp : زیرہ
  8. Coriander powder : 1 tsp : پسا خشک دھنیا
  9. Chili flakes : 1 tbsp : دڑا مرچ/کٹی لال مرچ
  10. Coriander leaves : ¼ bunch (finely chopped): ہرا دھنیا
  11. Green chilies : 2-3 (chopped) : ہری مرچیں
  12. Tomatoes : 3 (finely chopped) : ٹماٹر
  13. Yogurt : ¼ kg : دہی
  14. Rice : 300 gm: چاول
  15. Yellow food color : 1 pinch : کھانے کا پیلا رنگ
  16. Saffron : 1 pinch : زعفران

Steps

  1. Heat oil in a pan and fry onion golden brown, take out little brown onion and keep aside.                                                                                                                                 تیل گرم کر کے اس میں پیاز براؤن کر لیں اور آدھی پیاز الگ نکال لیں۔
  2. Then add ginger garlic paste and whole all spices in same pan with remaining onion and fry for 1-2 minutes.                                                                                            ادرک لہسن کا پیسٹ ڈالیں ساتھ ہی گرم مصالحے ڈال دیں اور 2 منٹ تک فرائی کریں۔
  3. Now add chicken drumsticks, salt, coriander powder, chili flakes, cumin, green coriander leaves, green chilies, tomatoes and yogurt fry for a while and cook covered.                                                                                                                        اب چکن، نمک، ہری مرچیں، دھنیا پاؤڈر، کٹی لال مرچ،زیرہ،ٹماٹر، دہی ڈالیں اور کچھ دیر ڈھک کر پکائیں۔      آخر میں ہرا دھنیا شامل کر دیں۔
  4. In a large vessel boil rice with salt till half done.                                                              چاولوں کو نمک ڈال کر ابال لیں۔               
  5. Now take out little rice and spread on drumsticks and let the remaining rice boil till done and add to drumsticks.                                                                                                                                                                                                                       آدھے چاول نکال کر مصالحے میں ڈال دیں اور باقی آدھے پورے پکا کر مصالحے میں شامل کر دیں۔ 
  6. In the last step spread fried onion and sprinkle dissolved yellow food color and saffron on rice and put on simmer for about 10-12 minutes.                                                    آخر میں فرائی کی ہوئی پیاز، پیلا رنگ، اور زعفران ڈال کر 10 منٹ تک دم لگا دیں۔  
  7. Delicious drumsticks biryani is ready to serve!                                                                      مزے دار ڈرم اسٹکس بریانی تیار ہے۔        

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook