Wednesday, 4 February 2015

Namkeen gosht

chef : Munawar Latif 

Ingredients

  • Beef : 1 kg : بڑا گوشت
  • Salt : as required
  • Ginger and garlic (chopped) : 1 tbsp : باریک کٹا ہوا ادرک لہسن
  • Turmeric powder : 1tsp : ہلدی
  • Cumin powder : 1 tsp : زیرہ پسا ہوا
  • Coriander powder : 1 tsp : خشک دھنیا پسا ہوا
  • Black pepper (whole) : 1 tsp : ثابت کالی مرچ
  • Oil : 2 tbsp
  • Water : 2 cups

Steps

  1. Heat oil in a pan add onion, ginger and garlic and fry for 2 minutes.                                        ایک پین میں تیل گرم کر کے اس میں پیاز اور ادرک لہسن ڈال کر فرائی کر لیں۔
  2. Now add meat and all dry spices including salt and fry for 2 3 minutes.                                    اب اس میں گوشت اور خشک مصالحے ڈال کر فرائی کر لیں۔
  3. Add water, cover and cook on low flame till meat is tender and water is completely dried.      پانی ڈال کر ہلکی آنچ پر گوشت گل جانے تک پکائی۔
  4. Cook on high flame for 2 minutes than garnish and serve.                                                              اب تیز آنچ پر بھنائی کر لیں اور گارنش کر کے سرو کریں۔

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook