A very nicely tomato flavored and spicy meal having sour and spicy taste.
Ingredients
- Mutton : 1 kg : بکرے/بھیڑ کا گوشت
- onion : 1 : پیاز
- tomato : 1 kg : ٹماٹر
- Green chilies : 4-5 : ہری مرچیں
- Chili powder : 2 tbsp : لال مرچ
- Turmeric powder : 1 tsp : ہلدی
- ginger garlic paste : 2 tbsp : ادرک لہسن کا پیسٹ
- Coriander leaves : 1 bunch : ہرا دھنیا
- Salt : as required : نمک
- oil : as required: تیل
Steps
- Cut onion into slices.
- Cut tomato, green chilli, finely.
- Heat oil in a pressure cooker.
- Add onion, green chilli and fry for a few minutes.
- Add tomato, chilli powder, turmeric powder, ginger garlic paste and fry till raw smell subsides.
- Add mutton, salt, cover with a lid and cook till it whistles twice.
- When pressure subsides, remove the lid and cook.
- When oil floats above and gravy thick, sprinkle coriander leaves and switch off stove.
اردو ترکیب
- پیاز کو کاٹ لیں، ٹماٹر، ہری مرچیں بھی کاٹ لیں۔
- تیل گرم کر کے ا س میں پیاز اور ہری مرچیں ڈال کر تھوڑا فرائی کریں۔
- اب اس میں ٹماٹر، لال مرچ، ہلدی، ادرک لہسن اور نمک ڈال کر فرائی کریں۔
- گوشت ڈال کر فرائی کریں اور ڈاھک کر گوشت گلنے تک پکائیں۔
- اچھی طرح بھنائی کر لیں۔ جب تیل مصالحے سے الگ ہو جائے تو چولھا بند کر دیں اور نان کے ساتھ سرو کریں۔
No comments:
Post a Comment
Must share the results of dishes that you have tried from here..