Chicken sauce rice
Ingredients
- Chicken : 1 kg (boneless and cut into small pieces)
- Boiled Rice : 1 kg
- Chinese salt : 1 and 1/2 tbsp
- Black pepper powder : 1 tsp
- Carrot (chopped) : 1 cup
- Capsicum (chopped): 1 cup
- Peas : 1 cup
- cabbage (chopped) : 1 cup
- Oil : 1/2 cup
- Vinegar : 1/2 cup
- Ginger garlic paste : 1 tbsp
- Soy sauce : 1 cup
- Salt : as required
Steps
- Fry chicken at medium flame for 2 minutes in half cup of oil.
- Add ginger garlic paste, black pepper powder, chines salt, soya sauce and vinegar.
چکن کو تیل میں
۲منٹ تک فرائی کریں۔اور اس میں پسی کالی مرچ، چائنیز نمک، ادرک لہسن کا
پیسٹ ، سرکہ، اور سویا ساس شامل کر کے ۱۵ منٹ درمیانی آنچ پر پکائیں
- Cook it 15 minutes at medium flame. ہلکی آنچ پر 15 منٹ پکائیں۔
- Cook all vegetables til they become soft(do not overcook). سبزیاں نرم ہونے تک پکائیں۔
- Add the chicken sauce and all vegetables in the boiled rice. ابلے چاولوں میں چکن کا ساس اور سبزیاں ڈآل کر مکس کریں۔
- Mix well and leave it on low flame for 10 to 15 minutes. ہلکی آنچ پر 15 منٹ دم لگا دیں۔
- Dish out the rice and garnish with coriander leaves and green chilli. اب ڈش میں نکال کر دھنیئے اور ہری مرچ سے گارنش کریں۔
- Serve the yummy chicken sauce rice. مزے دار چکن ساس رائس سرو کریں۔
No comments:
Post a Comment
Must share the results of dishes that you have tried from here..