Hyderabadi mutton
Ingredients
- Mutton : ½ kg : بکرے کا گوشت
- onion : 2 : پیاز
- Tomato : 2 : ٹماٹر
- red chilies : 4-5 : لال مرچیں
- Coriander seeds : 1 tsp : ثابت دھنیا
- cinnamon stick : 1 : دار چینی
- Cloves : 3 : لونگ
- Cumin : ½ tsp : زیرہ
- turmeric powder : ½ tsp : ہلدی
- Salt : as required : نمک
- oil : as required : تیل
Steps
- Cut onion, tomato finely.
- Heat 2 tsp of oil in a frying pan.
- Add clove, cinnamon, cumin, coriander seeds, red chilli, tomato, fry and grind to a paste.
- Mix mutton with ground paste, turmeric powder, salt and set aside for half an hour.
- Heat oil in a pressure cooker.
- Add onion, fry for a few minutes.
- Add mutton and fry till it changes color.
- Add water, cover with a lid, cook till it whistles thrice and switch off the stove.
- When pressure subsides, transfer the contents to a serving bowl.
اردو ترکیب
- پیاز اور ٹماٹر کو کاٹ لہسن.
- ایک پین میں 2 چمچ تیل گرم کریں۔
- اس میں لونگ، دار چینی، زیرہ، ثابت دھنیا، لال مرچ، اور ٹماٹر ڈال کر فرائی کریں اور پھر گرائینڈ کر لیں۔
- اب گوشت میں مصالحوں کا پیٹ، ہلدی، نمک مکس کر کے آدھا گھنٹہ میرینیٹ کر لیں۔
- پریشر کوکر میں تیل گرم کریں اس میں پیاز ڈال کر کچھ دیر فرائی کریں۔
- گوشت ڈال کر کچھ دیر فرائی کریں۔
- پانی ڈال کر کوکر کو کور کر دیں اور پکنے کے لیئے چھوڑ دیں۔
- جب کوکر 3 میں سے 3 مرتبہ سیٹی کی آواز آئے تو چولھا بند کر دیں۔
- گرم گرم سرو کریں۔
No comments:
Post a Comment
Must share the results of dishes that you have tried from here..