Potatoes with yogurt دہی والے آلو
Must try this spicy recipe with paratha in breakfast!
Ingredients
- Potatoes : 1 kg : ایک کلو آلو
- Onion : 2 : پیاز
- coconut : 2 tbsp : کھوپرا
- green chilies : 3-4 : ہری مرچیں
- garlic : 2 cloves : لہسن کے 2 جوے
- chopped ginger : 2 tbsp : باریک کٹی ادرک
- Coriander powder : 1 tsp : خشک دھنیا پسا ہوا
- Cumin powder : 1 tsp : پسا زیرہ
- Turmeric powder : 1 tsp : ہلدی
- Red chilli powder: 2 tsp : پسی لال مرچ
- yogurt : 2 tbsp : دہی
- Mustard seeds : 1 tsp : رائی
- Coriander leaves: 1 bunch : دھنیا
- Salt: as required : نمک حسب ذائقہ
Steps
- Peel potatoes and cut in round pieces.
- Mix onion, coconut, red chilli, garlic, ginger, coriander powder, cumin powder, turmeric powder and blend in blender.
- Beat yogurt and cook potatoes with some water, salt and turmeric till tender.
- Keep potatoes aside to cool.
- Heat oil, add mustard seeds and cook for a while.
- Add curry leaves, coriander and mixture of spices and cook well.
- Add yogurt and mix well than add potatoes with some water and salt, cover and cook on low flame 10 minutes.
- Serve with paratha.
اردو ترکیب
- آلو چھیل لیں اور گول گول قتلے کاٹ لیں۔
- پیاز، کھوپرا، لہسن، ادرک اور سارے مصالحے ملا کر پیسٹ بنا لیں۔
- آلو میں ہلدی , پانی اور نمک ڈال کر ابال لیں۔
- آلو ایک طرف رکھ دیں اور ایک پین میں تیل گرم کر کے اس میں رائی ، کڑی پتہ
اور دھنیا ڈال کر کچھ دیر پکائیں اور مصالحوں کا مکسچر بھی ڈال دیں۔
- دہی ڈال کر کچھ دیر پکائیں، آلو دھنیا پاؤڈر اور زیرہ پاؤڈر شامل کر کے ہلکیآنچ پر 10 منٹ پکائیں۔
No comments:
Post a Comment
Must share the results of dishes that you have tried from here..