Sunday, 15 February 2015

Kashmiri tea


کشمیری چائے

Ingredients

  1. Milk : ½ kg : دودھ
  2. Soda : 1 pinch : سوڈا
  3. green tea : 3 tbsp :سبز پتی
  4. sugar : as required : چینی
  5. chopped almonds and pistachio :  as required : باریک کٹے ہوئے پستے اور بادام

Steps

  1. Take 1 cup water, bicarbonate soda, green tea and green cardamom in a pan.
  2. And cook it for 5 minutes.
  3. Add in 1 cup cold water and some sugar.
  4. Beat it and add milk.
  5. Add in almonds and pistachio.
  6. Pour them in the cup after a boil.
  7. In the end garnish it and serve. 

  

اردو میں ترکیب

  1.  ایک پین میں ایک کپ پانی، میٹھا سوڈا، سبز چائے کی پتی اور ہری الائچی ڈال کر پانچ منٹ تک پکائیں۔
  2. پھر اس میں ایک کپ ٹھنڈا پانی اور چینی شامل کریں۔
  3. چینی حل ہونے پر اسے چھان کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔
  4. اب اس میں دودھ ڈالیں اور بادام پستے شامل کریں اور ایک اُبال آنے پر کپ میں نکال لیں۔
  5. آخر میں بچے ہوئے بادام پستوں سے گارنش کرکے سرو کریں۔

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook