Kashmiri tea
Ingredients
- Milk : ½ kg : دودھ
- Soda : 1 pinch : سوڈا
- green tea : 3 tbsp :سبز پتی
- sugar : as required : چینی
- chopped almonds and pistachio : as required : باریک کٹے ہوئے پستے اور بادام
Steps
- Take 1 cup water, bicarbonate soda, green tea and green cardamom in a pan.
- And cook it for 5 minutes.
- Add in 1 cup cold water and some sugar.
- Beat it and add milk.
- Add in almonds and pistachio.
- Pour them in the cup after a boil.
- In the end garnish it and serve.
اردو میں ترکیب
- ایک پین میں ایک کپ پانی، میٹھا سوڈا، سبز چائے کی پتی اور ہری الائچی ڈال کر پانچ منٹ تک پکائیں۔
- پھر اس میں ایک کپ ٹھنڈا پانی اور چینی شامل کریں۔
- چینی حل ہونے پر اسے چھان کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔
- اب اس میں دودھ ڈالیں اور بادام پستے شامل کریں اور ایک اُبال آنے پر کپ میں نکال لیں۔
- آخر میں بچے ہوئے بادام پستوں سے گارنش کرکے سرو کریں۔
No comments:
Post a Comment
Must share the results of dishes that you have tried from here..