Thursday, 12 February 2015

Fried qeema

Fried qeema

Must try it in today's dinner and share results in comments!

Ingredients

  1. Beef mince : ½ kg : قیمہ
  2. kachri powder : 2 tbsp : کچری پاؤڈر
  3. salt : as required : نمک
  4. ginger garlic paste : 2 tbsp : ادرک لہسن کا پیسٹ
  5. fried onion : 3 medium : بھنا پیاز
  6. red pepper : 2 tsp : لال مرچ
  7. hot spices powder : 2 tsp : پسا گرم مصالحہ
  8. yogurt : 1 cup : دہی
  9. mint : 1 cup :پودینہ
  10. onion : 2 chopped : پیاز باریک کٹی ہوئی
  11. green chilies : 4-5 whole : ثابت ہری مرچیں 

Steps:

  1.  Fry the chopped onion in oil.
    پیاز کو فرائی کر لیں۔
  2. Add ginger garlic paste and beef mince to it and fry.
    جب برائون ہو جائے تو اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ اور قیمہ ڈال کر بھونیں۔
  3. Now add kachri powder, salt and red pepper and continue on cooking stirring occasionally.
    اب نمک، کچری پائودر اور لال مرچ شامل کر دیں۔
     
  4. Add fried onion, yoghurt, and hot spices powder.
    کچھ دیر پکائیں اور اس میں دہی، پودینہ اور ہری مرچیں ڈال دیں۔
  5. Now add mint leaves and green chillies. cover and leave for 40 minute on low flame.
    ڈھک کر ۴۰ منٹ تک ہلکی آنچ پر دم لگا دیں۔
  6.  Ready to serve.
    نان کے ساتھ سرو کریں۔

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook