Tuesday 17 February 2015

Potatoes with yogurt دہی والے آلو

دہی والے آلو

  Must try this spicy recipe with paratha in breakfast!

Ingredients

  1.  Potatoes : 1 kg : ایک کلو آلو
  2. Onion : 2 : پیاز
  3. coconut : 2 tbsp : کھوپرا
  4. green chilies : 3-4 : ہری مرچیں
  5. garlic : 2 cloves : لہسن کے 2 جوے
  6. chopped ginger : 2 tbsp : باریک کٹی ادرک
  7. Coriander powder : 1 tsp : خشک دھنیا پسا ہوا
  8. Cumin powder : 1 tsp : پسا زیرہ
  9. Turmeric powder : 1 tsp : ہلدی
  10. Red chilli powder: 2 tsp : پسی لال مرچ
  11. yogurt : 2 tbsp : دہی
  12. Mustard seeds : 1 tsp : رائی
  13. Coriander leaves: 1 bunch : دھنیا
  14. Salt: as required : نمک حسب ذائقہ

Steps

  1. Peel potatoes and cut in round pieces.
  2.  Mix onion, coconut, red chilli, garlic, ginger, coriander powder, cumin powder, turmeric powder and blend in blender.
  3. Beat yogurt and cook potatoes with some water, salt and turmeric till tender.
  4. Keep potatoes aside to cool.
  5. Heat oil, add mustard seeds and cook for a while.
  6. Add curry leaves, coriander and mixture of spices and cook well.
  7. Add yogurt and mix well than add potatoes with some water and salt, cover and cook on low flame 10 minutes.
  8. Serve with paratha. 

اردو ترکیب

  1. آلو چھیل لیں اور گول گول قتلے کاٹ لیں۔
  2.  پیاز، کھوپرا، لہسن، ادرک اور سارے مصالحے ملا کر پیسٹ بنا لیں۔
  3.  آلو میں ہلدی , پانی اور نمک ڈال کر ابال لیں۔
  4. آلو ایک طرف رکھ دیں اور ایک پین میں تیل گرم کر کے اس میں رائی ، کڑی پتہ اور دھنیا ڈال کر کچھ دیر پکائیں اور مصالحوں کا مکسچر بھی ڈال دیں۔
  5. دہی ڈال کر کچھ دیر پکائیں، آلو دھنیا پاؤڈر اور زیرہ پاؤڈر شامل کر کے ہلکیآنچ پر 10 منٹ پکائیں۔

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook