Thursday 12 February 2015

Teriyaki Chicken Wings

Teriyaki Chicken Wings

Ingredients 

  1. chicken wings :  ½ kg : مرغی کے پر کا گوشت
  2. garlic ginger paste : 1 tbsp : ادرک پسا لہسن
  3. Salt :  as required : نمک حسب ذائقہ
  4. soy sauce : ¼ cup : سویا ساس
  5. sugar : 2 tbsp : چینی
  6. pine apple juice : ¼ cup : انناس کا جوس
  7. sesame seeds : 1 tbsp : تل

Steps

  1. Preheat oven to 400F (205C.) Rub grated garlic and ginger and salt on the surface of the chicken and set aside while preheating  the oven.
    اوون کو گرم کر لیں اور چکن پر نمک،لہسن اور ادرک سے مساج کریں،کچھ دیر کہ لیے چھوڑ دیں۔
  2. Place chicken on the baking sheet covered with aluminum foil and cook in the oven for 40 minutes.                                                                                                                                            نان اسٹک بیکنگ ٹرے کو گریسی کرلیں اور چکن کو اس پر رکھ کر المونیم شیٹ سے کور کر کے اوون میں 40 منٹ کہ لیے رکھ دیں۔
  3. While chicken is in the oven, mix all the ingredients of the sauce in a small pan and boil for 8-10 minutes until the sauce gets thickened a  bit.
    ایک پین میں سوس بنانے کہ لیے سویاسوس،انناس کا جوس اور چینی ڈال کہ 8-10منٹ پکائیں،یہاں تک کہ سوس گاڑھی ہو جائیں۔
  4. Brush sauce over cooked chicken and put them back in the oven for another 5 minutes. Repeat brushing another layer and cook for another 3-5 minutes.
    سوس کو برش کی مدد سے چکن پہ لگا کر 5 منٹ کہ لیے اوون میں رکھ دیں،پھر دوبارو یہ ہی عمل دھرائیں۔
  5. Serve on a plate and sprinkle on sesame seeds.
    ایک پلیٹ میں چکن نکال کر تل چھڑک دیں۔
     

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook