Wednesday 18 February 2015

ٹماٹر گوشت Tomato meat

Timatar gosht


A very nicely tomato flavored and spicy meal having sour and spicy taste.

Ingredients

  1. Mutton : 1 kg : بکرے/بھیڑ کا گوشت
  2. onion : 1 : پیاز
  3. tomato : 1 kg : ٹماٹر
  4. Green chilies : 4-5 : ہری مرچیں
  5. Chili powder : 2 tbsp : لال مرچ
  6. Turmeric powder : 1 tsp : ہلدی
  7. ginger garlic paste : 2 tbsp : ادرک لہسن کا پیسٹ
  8. Coriander leaves : 1 bunch : ہرا دھنیا
  9.  Salt : as required : نمک
  10. oil : as required: تیل

Steps

  1. Cut onion into slices.  
  2. Cut tomato, green chilli, finely.
  3. Heat oil in a pressure cooker.
  4. Add onion, green chilli and fry for a few minutes.
  5. Add tomato, chilli powder, turmeric powder, ginger garlic paste and fry till raw smell subsides.
  6. Add mutton, salt, cover with a lid and cook till it whistles twice.
  7. When pressure subsides, remove the lid and cook.
  8. When oil floats above and gravy thick, sprinkle coriander leaves and switch off stove.

اردو ترکیب

  1. پیاز کو کاٹ لیں، ٹماٹر، ہری مرچیں بھی کاٹ لیں۔
  2. تیل گرم کر کے ا س میں پیاز اور ہری مرچیں ڈال کر تھوڑا فرائی کریں۔
  3. اب اس میں ٹماٹر، لال مرچ، ہلدی، ادرک لہسن اور نمک ڈال کر فرائی کریں۔
  4. گوشت ڈال کر فرائی کریں اور ڈاھک کر گوشت گلنے تک پکائیں۔
  5. اچھی طرح بھنائی کر لیں۔ جب تیل مصالحے سے الگ ہو جائے تو چولھا بند کر دیں اور نان کے ساتھ سرو کریں۔
     

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook