Thursday 19 February 2015

سبزیوں کے پکوڑےCrispy vegitable fritters

Crispy vegitable fritters

Ingredients

  1. Potato : 1 : آلو
  2. Carrot : 1 : گاجر
  3. green chili : 3 : ہری مرچیں
  4. spinach : 1/2 cup : پالک
  5. Crushed red chili : 1 tsp : کٹی لال مرچ
  6. cumin powder : 1 tsp : پسا زیرہ
  7. egg :1 : انڈا
  8. gram flour : 1 cup : بیسن
  9. Salt : as required : نمک
  10. oil : for frying : تیل

 Steps

  1. In a bowl add the gram flour,,egg, coriander, red chili powder, green chilies, white cumin powder and salt.
  2. Form a smooth paste from the mixture by adding water as much required.
  3. Mix the vegetables in the mixture.
  4. Heat oil in a wok.Deep fry the fritters till they turn golden brown.
  5. Serve hot with ketchup or chutney. 

اردو ترکیب 

  1. ایک گہرے پیالے میں بیسن اور سارے مصالحے (ثابت ہری مرچ، پسی ہوئی لال مرچ، ثابت دھنیا، سفید زیرہ، انڈا اور نمک) اچھی طرح ملالیں۔
  2. پانی ڈال کر پیسٹ بنا لیں۔
  3. اب اس میں کٹی ہوی سبزیاں شامل کر دیں۔
  4. ایک کڑھائی میں تیل گرم کریں۔جب تیل گرم ہو جائے تو ہلکی آنچ میں پکوڑے ڈیپ فرائی کرلیں۔
  5. چٹنی اور کیچپ کے ساتھ سرو کریں۔ 

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook