Thursday 19 February 2015

Namak paray نمک پارے

 

ؐMust try this amazing Pakistani brunch today!

Ingredients

  1. Cornstarch : 125 gram : میدہ
  2. Salt : ½ tsp : نمک
  3. Butter :1 tbsp : مکھن
  4. water : as required : پانی
  5. Oil : for frying : تلنے کے لیئے تیل

Steps

  1. Add salt, clarified butter and water in all purpose flour and make dough.Then make balls and roll on by rolling pin.
  2. Now take a sharp knife and cut into namak para shape.
  3. Fry on low heat in oil.

 اردو ترکیب 

  1. ایک برتن میں آٹا، نمک،اور تیل ڈال کر اچھی طرح گوندھ لیں اور ایک گھنٹے کے لیئے رکھ دیں۔
  2. اب ڈو کو بیل کر لمبی روٹی بنالیں اور چھری کی مدد سےنمک پارے کی شکل میں کاٹ لیں۔
  3. آخر میں پین میں تیل گرم کرکے گولڈن ہونے تک فرائی کریں۔

No comments:

Post a Comment

Must share the results of dishes that you have tried from here..

Content key

Table Spoon: Tbsp: کھانے کاچمچ
Teaspoon: Tsp: چائے کا چمچ
As required: حسب ذائقہ

Follow on facebook